Tegneserier

Tegneserier har en lang historie, og har fulgt menneskene i en form eller annen siden skriftspråkene ble til. De er en del av tidsskriftets historie og er like viktige som magasiner med kun tekst og bilde. Tegneserier kan defineres som historier fortalt gjennom flere bilder, tegnet, malt eller lignende, og som gjerne har medfølgende tekst. Ikke alle tegneserier har tekst, men det vanligste er at de har snakkebobler eller lignende som inneholder utsagn fra karakterene, eller egne ruter som forklarer hva som skjer.

Man kan finne spor av tegneserier gjennom hele historien, avhengig av hvor løst man definerer det. Strengt tatt kan jo hulemalerier også kalles tegneserier. Men som et vanlig og populært medium slo tegneserier for alvor gjennom på starten av 1900-tallet i Amerika. De var vanlige å se i aviser som striper, men kom etter hvert også ut i egne magasin.

Nå produseres det tegneserier i ulike stiler over hele verden, og gjerne på nett som “webcomics”, eller nett-serier. Med Internett er tegneserier mer tilgjengelig enn noensinne, og alle kan finne noe som passer dem.

Hva som er så spesielt med tegneserier

Tegneserier har den unike muligheten til å uttrykke ting fotografier ikke kan. Siden en artist bare har fantasien som grenser kan han eller hun skape et helt eget univers og bestemme selv nøyaktig hva som skal vises og hvordan. Tegneserier skiller seg også fra bøker i at de viser bilder og derfor kan være lettere å sette seg inn i. Slik når de et publikum bøker kanskje aldri ville nådd.

Det er en grunn til at tegneserier ofte forbindes med barn. De er enkle og forstå, og ofte humoristiske. Men tegneserier kan også vinkles mot voksne. Det er ikke få eksempler av dette, hvor det er et mye mer modent innhold og alvorligere tema. Det fins en tegneserie for alle og enhver, uansett smak!