Hva er E-Magasin?

E-Magasin

E-Magasin er så lett som magasiner på nett. Du kan lese dine favorittmagasin hvor enn du er og det tar ikke opp noen ekstra plass i det hele tatt. Magasinene dine er tilgjengelig på din telefon, ditt nettbrett og din Datamaskin.

I vår moderne verden er det mer og mer som skjer på nett. Du kan til og med spille bingo online. Man trenger ikke lenger betale skatt i banken, eller ta ut ett lån. Dette går digitalt via bankens egne nettsider. Avisene har egne nettsider og sine egne sosiale medier-brukere. Du kan få med deg de viktigste nyhetene hver dag på VG sin

Snapchat.

Man kan se dokumentarer og TV-serier på NRK sin egen nettside. Du lurer kanskje på hva det har med e-magasiner å gjøre, men det er så enkelt at akkurat som avisene som har egne nettsider og tv-kanaler som også har det, så kommer nå magasinene også etter. Det blir kanskje ikke solgt like mange magasiner nå som før, derfor gjør de sånn at du kan abonnere på deres magasiner via nettet istedenfor. På denne måten kan de få tiltrukket yngre lesere som ikke kjøper magasiner fordi det er “gammeldags” og man må kjøpe det og hente det i posten. Man trenger heller ikke dra til butikken for å kjøpe ett nytt magasin hver uke, man betaler nemlig bare en fast pris i måneden for magasinene de skal ha. Det kan gjør det enklere for enkelte og også hjelpe andre med å holde styr på budsjettet uten at de plutselig kjøper flere magasin enn vanlig som kan føre til at de går over budsjettet.

Vanlige Magasiner

Måten dette går utover vanlige magasiner på er at de produserer flere magasiner enn de klarer å selge. Dette er et problem fordi de mest sannsynlig bare kaster de ekstra bladene istedenfor å kunne bruke de om igjen eller til noe annet.

Det er fortsatt mange som kjøper vanlige magasiner uansett. Hvorfor de gjør det kan være flere grunner. Kanskje de ikke stoler på sidene og er redd for at de skal bli svindlet. Det kan også være enklere for dem å kjøpe magasin istedenfor å betale for det på mobilen eller datamaskinen. Kan også hende de ikke har en mobiltelefon, eller tilgang til Internett. Da blir det veldig vanskelig å lese magasinene de har kjøpt.

Hvorfor E-Magasin?

Det er ikke bare en grunn til at man burde kjøpe e-magasin abonnement. Det er nemlig både positive og negative sider med magasinene. Det er for eksempel en fast pris hver måned, så man vet hvor man mye man må betale hver måned. Man får alle magasinene som utgiveren selger hver måned.

Det kan dessverre være vanskelig for noen å lese tekst på telefon av forskjellige årsaker. For mye skjermtid hver uke er heller ikke bra og kan skade øynene. Det kommer selvfølgelig an på hvor mye tid man bruker på mobilen hver uke. Det er nok ikke et problem for de fleste mennesker, men det er mange som er avhengig av mobilen sin og faktisk ikke klarer å gå gjennom en dag uten.

Blir Mer Populært

Uansett om man liker det eller ikke så blir e-magasiner bare mer og mer populære. Om fem til ti år kan det godt hende det nesten ikke er igjen vanlige magasiner. Man burde i hvert fall gi ny teknologi en skikkelig sjanse før man skyver det unna.